Moet u de kwaliteit van uw AM-proces of -product waarborgen? Sirris kan u daarbij helpen. Hoe? Door de te controleren variabelen te identificeren, de gegevens te benutten om de traceerbaarheid te ondersteunen en de afwijkingen te begrijpen en te voorspellen. Daarnaast kunnen we uw kwaliteitsproces ondersteunen dankzij onze gespecialiseerde labs.
Additive manufacturing (AM), of 3D-printen, zit nog steeds in de lift in de industrie. Deze technologieën vereenvoudigen de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen, optimaliseren flowtoepassingen en maken vormvrijheid mogelijk. Bij Sirris slaan we niet alleen een brug tussen technologie en industrie, maar begeleiden we u bij elke stap in AM en kunnen we u ook helpen met de kwaliteit van uw AM-proces of -product.
Sirris kan u helpen de kwaliteit van uw AM-proces of -product te waarborgen door:
- De te controleren variabelen te identificeren om de kwaliteit van uw product in de volledige AM-waardeketen te garanderen, inclusief de warmtebehandelingsfase.
- De beschikbare gegevens te helpen benutten met het oog op traceerbaarheid, om de afwijkingen te vatten en te voorspellen.
- Uw kwaliteitsproces te ondersteunen met onze AM-gerichte labs: Karakterisering van materialen - thermische analyse & poedereigenschappen, warmtebehandelingslab, metrologielab.
Een reeks snelle webinars
Om u vertrouwd te maken met deze mogelijkheden, onze diensten en (nieuwe) apparatuur, organiseert Sirris deze nieuwe reeks korte webinars rond kwaliteitsborging bij het AM-proces of -product. Trek gewoon af en toe 15 minuten van uw kostbare tijd uit om ze te volgen, en u bent weer helemaal bij.
Tijdens deze korte webinarsessies biedt Sirris u een bondige inleiding, concrete workshopvideo's met voorbeelden en casestudies, en om af te sluiten, een open vraag- en antwoordsessie met onze experts.
De volgende sessies zijn al gepland:
- Inleiding tot andere webinars: Het beheersen van de waardeketen bij additive manufacturing is noodzakelijk om de kwaliteit van een productie te waarborgen.
- De vorm en afmetingen van een complex AM-onderdeel onder controle houden, en linken aan een simulatie van het vervormingsproces
- De interne spanning op een AM-onderdeel meten en linken aan een simulatie
- Een polymeermateriaal karakteriseren om de verwerkbaarheid ervan in AM na te gaan
- Een poeder karakteriseren om de toestand ervan te monitoren en afwijkingen te voorspellen
- Uit AM verkregen data benutten voor kwaliteitsdoeleinden
Meer informatie over deze sessies vindt u in onze agenda. Het eerste webinar, ‘Kwaliteitsborging voor AM: een inleiding’, vindt plaats op 5 oktober. Schrijf u nu in!