Uw product voorzien van IoT: make or buy?
Deze masterclass is geannuleerd. Voor meer informatie, contacteer Pieter Beyl.
De grote IoT-hype ligt al even achter ons, maar ondertussen is IoT-technologie steeds breder beschikbaar en meer matuur geworden. Mede hierdoor zijn de drempels verlaagd voor productbouwers om hun producten uit te breiden met sensoren, connectiviteit, AI, cloud-toepassingen en apps. Dit wil niet zeggen dat u de gewenste IoT-oplossing gewoon kant-en-klaar kan inkopen en aan uw product hangen. Maar evenmin dat u alle hardware en software ‘from scratch’ moet bouwen. Welke stappen moet u zetten en welke keuzes moet u dan maken om digitale technologie succesvol op te nemen in de ontwikkeling van uw slimme product? Om extra kosten, vertragingen en foute technologiekeuzes te vermijden kan u best vanaf de start de nodige inzichten verwerven om uw ontwikkeling in goede banen te leiden.
Doel
Met deze masterclass brengen we inzichten en tips aan die u vanaf de start van uw ontwikkeling wil(de) weten. Aan de hand van een concreet productvoorbeeld doorlopen we samen het traject om een slim product uit te werken: welke stappen er gezet worden, welke keuzes er gemaakt worden en welke mogelijkheden er zijn voor de verschillende elementen van uw oplossing. We leggen de focus op de ontwikkelaanpak en op de mogelijke uitdagingen en risico’s bij het maken van technologiekeuzes en het ontwikkelen met/zonder partners. We zoomen ook even in op de essentiële vereisten (security, privacy, …) en verschillende technologieën (sensoren, embedded platformen, AI, connectiviteit, cloud, apps, …) in een slim product en hoe ermee om te gaan, van concept tot industrialisatie.
Met de verworven inzichten kan u uw ontwikkelplannen versnellen, in de goede richting sturen en ook typische valkuilen vermijden die uw bedrijf extra tijd en geld kosten. Via een individueel opvolggesprek zorgen we dat u de inzichten kan vertalen naar concrete volgende stappen binnen uw bedrijf.
De masterclass bestaat uit een interactieve groepssessie van een halve dag en een individuele opvolgsessie:
- De interactieve groepssessie vindt plaats op locatie. Ze wordt voorafgegaan door een broodjeslunch en beëindigd met een korte netwerkdrink. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.
- De individuele opvolgsessie wordt nadien met u ingepland en vindt online plaats (1,5 uur). We bespreken uw specifieke stappen om de tips binnen uw bedrijf toe te passen.
Programma groepssessie
12:30 | Ontvangst & broodjeslunch | |
13:00 | Introductie & kennismaking bedrijven | |
13:30 |
Ontwikkeling van de IoT-oplossing rond een product aan de hand van een concreet productvoorbeeld
|
|
16:45 | Netwerkdrink |
Opgelet: de voertaal is Engels.
Voor wie?
Bedrijven die een IoT-oplossing willen realiseren in of rond hun product, of beter willen kunnen inschatten wat een ontwikkeling met IoT inhoudt. De masterclass richt zich op wie binnen het bedrijf een trekkende of sturende rol speelt bij de technologische ontwikkeling van het nieuwe product: R&D-manager, productmanager, projectleider…
Begeleiders Sirris
- Nick Boucart, senior advisor software engineering & ICT
- Pieter Beyl, advisor smart products
- Gaetan Hug, system architect smart products
Prijs
Deelnameprijs aan de groepsessie + individuele opvolgsessie bedraagt voor bedrijven met een vestiging in Vlaanderen slechts 402 € (excl. btw) per persoon, dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap. Voor anderen is de prijs 1.341 euro.
Algemene voorwaarden
- U ontvangt een factuur na het event. U kan onze algemene voorwaarden raadplegen op onze website.
- Als u niet kan deelnemen aan het event, kan u zich laten vervangen door een collega. Gelieve ons dan via een mail naar events.admin@sirris.be de naam van uw collega door te geven.
- Annuleringen moeten gemeld worden via een mail naar events.admin@sirris.be. Een annulering die gemeld wordt voor 3 werkdagen voorafgaand aan het event is gratis. Bij annuleringen na deze datum of bij niet-deelname zonder annulering vooraf, wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend.
Deze masterclass wordt georganiseerd in het kader van 'Industriepartnerschap'.
De inhoud van de masterclass kwam mede tot stand dankzij het COOCK-project 'Oriënteren en beslissen in slimme productexploratie'. Meer info over dit project vindt u op de projectpagina.