ReX-strategieën

De ReX-strategieën (Reuse, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose) zijn noodzakelijk om producten langer te benutten op een economisch haalbare wijze, voor zowel gebruiker als leveranciers. Samenwerking is cruciaal om dit verlengen van de levensduur van producten in de praktijk te brengen.

Contacteer ons met uw vraag over deze uitdagingen

Remanumaat | Populaire ReX strategieën

Populaire Rex- strategieën

Repair is de meest gevolgde strategie om op eigen kracht te realiseren. In de nabije toekomst zullen vooral concrete acties genomen worden voor refurbish en remanufacture. Er is het meeste nood aan samenwerking voor reuse en repurpose.

 
Ramnumaat | ReX belangrijkste uitdagingen

Belangrijkste uitdagingen

De voornaamste hindernis is het terugkrijgen van de einde-leven-producten. Het opzetten van duidelijke businesscases is ook een aanzienlijk uitdaging voor de bedrijven. Eén op twee bedrijven vindt niet de tijd, middelen of mensen om in te zetten op ReX-activiteiten.

 
Remanumaat | Samenwerking maatwerkbedrijven

Samenwerking met maatwerkbedrijf

Het maatwerkbedrijf als dienstverlener is voor veel bedrijven gekend. Ook een rol als toeleverancier wordt breed gedragen. Voor ReX is er echter ook een grote groep die geen samenwerking mogelijk ziet of dat niet haalbaar acht.

 

Vul zelf de bevraging in

Belangrijkste uitdagingen bij opzet van ReX-samenwerking

Terugkrijgen van producten

Contact met de gebruiker en eigenaar van de producten bij einde leven is cruciaal voor het opzetten van een retourlogistiek. Samenwerking die zich richt op de retourstroom kunt u hier ontdekken.

Ga naar thema

Sluitende businesscase

De kosten en baten verdelen over de partners in de keten is essentieel om het geehel economisch haalbaar te maken. Hier kunt u ontdekken hoe u samenwerking renadabel kunt maken.

Ga naar thema

Omgaan met ReX-complexiteit in maatwerkbedrijven

De variabiliteit van de producten in type, kwaliteit en historiek maakt dat gestandaardiseerd werk door maatwerkers een grote uitdaging is. De oplossingsrichtingen hiervoor kunt u hier terugvinden.

Ga naar thema

Our experts