Sirris Application Labs, bruggen tussen onderzoek en industrie

De Application Labs van Sirris staan voor u ter beschikking om uw innovatie in een industriële omgeving te testen, alvorens u de stap naar de markt zet. Zo hoeft u minder risico's te nemen. U kunt er ter plaatse de concrete toepassing van concepten uittesten, training volgen of advies vragen. U kunt er uw eigen innovatieve toepassingen onderzoeken, ontwikkelen en uittesten op industriële schaal.

Zo brengt Sirris de concrete realisatie van innovaties weer een stap dichter bij de bedrijven, zonder dat ze daarvoor zelf eerst grote investeringen moeten doen. De labs zijn toegankelijk voor elk bedrijf, van klein tot groot.

Cruciale technologische thema's

De labs worden telkens opgezet rond thema’s die de komende jaren cruciaal zullen zijn voor de toekomst van onze bedrijven en die beantwoorden aan een collectieve uitdaging:

In 2009 werd het Sirris Leuven Composites Application Lab (SLC) opgericht samen met de KU-Leuven.  Dit Lab komt tegemoet aan de vraag van de industrie naar een bredere dienstverlening rond de ontwikkeling en het gebruik van composieten. Het staat bedrijven bij met de juiste uitrusting en met advies in materiaalkeuze en productontwikkeling.

In 2010 opende het Smart Coating Application Lab voor hybride en multifunctionele deklagen in Diepenbeek. In dit lab kunnen zowat alle producten, volumes en grondlagen worden voorzien van een hoogwaardige coating, volledig op maat van de behoeften van bedrijven.
 

In 2011 werd het Sirris Microfabrication AppLication Lab (SMALL) opgestart in Luik. SMALL is een technologische gateway die bedrijven, onderzoeksinstellingen, universiteiten, e.d. begeleidt bij alle aspecten van de microfabricage, van projectopbouw tot technische support.
 

In 2012 zag het Offshore Wind Infrastructure Application Lab (OWI-Lab) het daglicht in de haven van Antwerpen. Dit lab zal state-of-the-art meet- en testapparatuur ter beschikking stellen van de bedrijven en samen met hen innovatieprojecten starten, om zo offshore windenergie uit te bouwen tot een kosteneffectieve bron van alternatieve energie.