Overslaan en naar de inhoud gaan

Codering-box voor optische module

Sirris helpt Skylane Optics om een beter presterende en ergonomischer box te ontwikkelen.


Skylane Optics levert diverse datatransportoplossingen, waaronder optische modules, aan meer dan twee derde van de Europese telecomoperatoren.

 

Tot voor kort was de codering-box met PCB (moederbord) en alle intelligentie van het apparaat een gewone standaard metalen doos. Het bedrijf wilde gebruik maken van de ontwikkeling van een nieuwe, efficiëntere printplaat door een onderaannemer om ook de box zelf te herzien. De firma richtte zich tot Sirris om een 'eigen' product te ontwerpen dat ergonomischer zou zijn en nog meer functionaliteiten zou bevatten.

 

Op basis van een voorlopig bestek van Skylane stelde Sirris, in overeenstemming met het imago van het bedrijf, een eerste reeks ontwerpen voor waarin reeds de voornaamste functionaliteiten waren verwerkt.

 

Dit ontwerp werd verder uitgewerkt naargelang van de ontwikkelingen die Skylane en zijn onderaannemer met betrekking tot de printplaat en op basis van aanvullende elementen zoals schokbestendigheid, gebruiksgemak voor de programmeurs enz.

 

Vervolgens maakte Sirris het concept uitvoerbaar door kunststofspuitgieten en zorgde het centrum er voor dat het alle in het bestek voorziene functies kon bevatten (connectoren, druktoetsen, slots, buddy line ...).

 

Via prototyping was het mogelijk de ontworpen behuizing aan de praktijk te toetsen, met diverse soepele materialen, stijf TPU of PA naargelang van de componenten. Na optimalisatie van het ontwerp werden gelakte prototypes gerealiseerd. 

 

Momenteel worden sommige van de nieuwe boxen getoond op vakbeurzen om het product op de markt te lanceren, terwijl andere worden onderworpen aan aanvullende technische tests in het bedrijf.