Referenties

Wie kan beter uitleggen wat Sirris voor u kan doen, dan de lidbedrijven zelf? Hier vindt u enkele sprekende praktijkvoorbeelden uit de verschillende domeinen, van wat u van ons kan verwachten.

Rs scan is een technologiebedrijf dat biomechanische meetapparatuur en analysesoftware ontwikkelt om de menselijke beweging objectief te evalueren. Het footscan® drukmeetsysteem werd gelanceerd in 1998 en wordt wereldwijd ingezet in de klinische en retail-sectoren, daarnaast ook in biomechanische onderzoekscentra. Door gebruik te maken van meer dan 4.000 sensoren per halve meter capteert het systeem de druk onderaan de voet tijdens beweging met een frequentie tot 500 Hz. De analysesoftware voorziet een vertaling van deze gedetailleerde data om relevante inzichten, zoals bijvoorbeeld overpronatie (voetafwijking waarbij de voet tijdens het lopen niet gelijkmatig afrolt), aan de eindgebruiker te presenteren.
Gedreven door de opkomst van IoT-toepassingen en andere geconnecteerde en slimme producten, heeft het micro-domein recent een sterke groei gekend, zo getuige enkele voorbeelden van realisaties, uitgevoerd binnen het Micro-Lab in de loop van 2018.
Gra-fix stapte naar Sirris met het idee om grind op opritten en tuinpaden door middel van een coating te fixeren, om te voorkomen dat kiezels zich verspreiden of sporen worden gevormd. Na het ontwikkelingstraject, wenst gra-fix het fixatieproduct aan te bieden via doe-het-zelfzaken en bouwbedrijven.
Mariasteen is toeleverancier aan de maakindustrie. Het West-Vlaamse maatwerkbedrijf heeft een goede technische afdeling met veel ervaring. Net zoals andere productiebedrijven wordt het geconfronteerd met opdrachten van korte duur. Dit leidt tot een hogere variatie op de productievloer, minder repetitief werk en een hogere complexiteit voor de werknemers.
Siemens PLM Software ontwikkelt software voor het virtueel testen van composietstructuren en het simuleren van productieprocessen voor composieten. Siemens neemt door de nauwe integratie van 3D CAE en Test een leidende positie in voor het ontwikkelen van Digital Twin-oplossingen voor bedrijven. Met behulp van Simcenter 3D (Siemens PLM Software) kunnen onder meer accurate flowsimulaties worden uitgevoerd voor composietproductieprocessen. Sirris ondersteunde Siemens PLM Software (Leuven, BE) bij het valideren van de resultaten van deze geavanceerde simulatie.
Polymar is specialist in kunststoffen, maar wilde zijn aanbod voor de paardensport verruimen met producten uit multimaterialen. Voor materiaaltests en begeleiding kon het bij Sirris terecht.
Thales Alenia Space Belgium, gevestigd in Charleroi, wenste de draagstructuur van zijn pcb's te optimaliseren en er een koelsysteem in te bouwen. Deze structuren, die worden ingezet in de ruimte en in andere domeinen die een strikt warmtebeheer vereisen, moeten immers steeds performanter worden Dit betekent onder meer dat ze de extra gegenereerde warmte efficiënt moeten kunnen afvoeren.
Innovatie en slimme automatisering staan al jaren centraal bij JTEKT Torsen Europe, Factory of the Future 2016 en 2019, uit het Waalse Strépy-Bracquegnies. De onderneming is wereldwijd marktleider in de productie van slipdifferentiëlen voor wagens met vierwielaandrijving.
JTEKT Torsen was in staat differentiëlen voor de automotive lichter te maken. Dit door deze producten te optimaliseren dankzij een betere beheersing van de materialen en lay-out.
De convergentie van cloud, communicatie en IoT-structuur, met daar bovenop de trend naar virtuele toepassingen, brengt nieuwe uitdagingen voor applicatieontwikkelaars en infrastructuurproviders met zich mee. De resulterende systemen zijn complex, met dynamische resources die mogelijke problemen verbergen. Dit creëert de nood aan flexibele monitoring en optimalisatiemethoden. Het Itea-project Flex4Apps, opgezet door Duitse en Belgische organisaties, waaronder Sirris, met verschillende bedrijven, pakt de uitdagingen van monitoring en optimalisering van grote, gedistribueerde cyber-fysieke systemen. Het doel van het project is een oplossing voorzien om grote volumes aan data te beheren en de complexiteit van system monitoring te beheersen, terwijl het doelsysteem zo minimaal mogelijk wordt verstoord.

Pagina's

Neem contact met