Ontdek de winst in circulariteit!
Het potentieel van circulaire economie is enorm, ook voor uw bedrijf. Hoe zet u de kansen en drijfveren van de circulaire economie om in de praktijk? Versnel uw leertraject dankzij onze ervaring in de maakindustrie.


De Sirrissnelweg naar circulaire innovatie

Herken het circulair potentieel van uw bedrijf
Onderzoek samen met de experten van Sirris op welke sterktes u binnen uw bedrijf kunt voortbouwen om uw circulair potentieel te verhogen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van andere technologiebedrijven doet u inspiratie en inzichten op, die leiden tot uw circulaire strategie.
Bouw snel verder op bestaande competenties
Onze kennis is gebaseerd op samenwerkingen met vele maak- en technologiebedrijven. Combineer deze kennis met eigen competenties en bouw een sterke basis om circulariteit ook in uw bedrijf vooruit te stuwen.
Versterk de interne dynamiek en de draagkracht van uw bedrijf
Is nog niet iedereen in uw bedrijf overtuigd van de voordelen van circulaire economie? Dankzij onze praktijkvoorbeelden slaagt u erin om de stakeholders in uw bedrijf rond een gezamenlijk doel te scharen en succesvol te laten samenwerken richting een circulaire toekomst.
Versnel uw circulair traject
Via Sirris brengt u kennis van ervaren experts binnen en krijgt u eenvoudig toegang tot gedeelde infrastructuur en kennisopbouw. Uw circulair traject komt zo in een stroomversnelling.
Sirris zet u op weg

Begeleiding: uw kickstart voor een circulaire toekomst
Wilt u uw leerproces versnellen? Dankzij de industriële ervaring en expertise van onze adviseurs verhoogt u de slaagkans van uw traject.

Onze expertisedomeinen op uw pad naar een circulaire economie
De principes van circulaire economie kan u toepassen op uw producten, uw productieprocessen, uw volledige ketenbeheer en zelfs op uw ondernemerschap en uw hele verdienmodel. 
Hoe sneller u werk maakt van uw ambities op het vlak van circulariteit, hoe hoger u kan mikken. Sirris kan uw bedrijf hierin ondersteunen met advies en diensten met reële impact. Bovendien kan u gebruik maken van onze hoogtechnologische infrastructuur en kan u daarbij rekenen op de ervaring van bekwame, meedenkende ingenieurs en operatoren.


Wij maken u wegwijs in duurzame uitdagingen als: 

CIRCULAIR ONDERNEMEN
Hoe kunt u de concepten en theorie rond circulariteit vertalen naar concrete acties die passen bij uw bedrijf? Sirris biedt u een helikopterbeeld van circulariteit: de waardeketen, verdienmodellen, belangrijke stakeholders, regelgeving… Samen bekijken we hoe u de concepten en theorie kunt vertalen naar concrete acties die uw bedrijf in de praktijk kan realiseren.

CIRCULAIR ONTWERP
Welk product uit uw portfolio is het meest geschikt om uw circulaire doelstellingen mee na te streven? Met welk verdienmodel kunt u dit product in de markt zetten? Uit deze analyse leert u aan welke eisen uw product moet voldoen. 

BIOGEBASEERDE MATERIALEN
Met onze kennis van biogebaseerde materialen, zoals bijv. biogebaseerde coatings, selecteren we de materialen met de vereiste functionaliteiten. Het doel? De impact van zowel de materialen als van het productgebruik op het milieu verminderen en de kringlopen sluiten.

GERECYCLEERDE MATERIALEN
We leggen de nadruk op moeilijk recycleerbare materialen, zoals composieten. We zoeken samen uit hoe we deze toch kunnen recycleren en kunnen inzetten bij het creëren van waardevolle producten.

LEVENSDUURVERLENGING
Herstel, upgrade, refurbishing, remanufacturing,… hoe brengt u al deze elementen van circulariteit samen in een haalbaar operationeel proces?
Het doel? Duurzame business met producten met lange levensduur.

Verhalen van ondernemers

Ontdek hoe andere bedrijven met de steun van Sirris succesvol voor een circulaire aanpak kiezen

Q-lite gaat voor circulair - Q-lite ontwerpt, produceert en levert led- en lcd-displays, die gebruikt worden als informatieschermen, scoreborden, verkeerssignalisatie... Het bedrijf neemt deel aan het Lerend Netwerk Circular Economy Connect, georganiseerd door Sirris en Agoria.

Verhalen van ondernemers

Ontdek hoe andere bedrijven met de steun van Sirris succesvol voor een circulaire aanpak kiezen

Verimpex maakt een onverwoestbaar product winstgevend - Verimpex maakt matten voor hoog beloop. Het bedrijf illustreert hoe de lange levensduur van een hoogkwalitatief product toch kan samengaan met winst, door een product-als-een-dienst-model te introduceren.

Verhalen van ondernemers

Ontdek hoe andere bedrijven met de steun van Sirris succesvol voor een circulaire aanpak kiezen

Veldeman Bedding vertaalt een circulair ontwerp naar de praktijk - Het Limburgse familiebedrijf Veldeman Bedding is één van de belangrijkste matrassen- en beddenfabrikanten van Europa. Het bedrijf werkt aan een duurzame aanpak van product en productie en zette recent haar eerste circulaire collectie om in praktijk.

Verhalen van ondernemers

Ontdek hoe andere bedrijven met de steun van Sirris succesvol voor een circulaire aanpak kiezen

De kick-start van WAAK in de circulaire economie - Maatwerkbedrijf WAAK wou verkennen hoe het zijn maatwerkers nog meer kan inzetten om de circulaire economie te ondersteunen. Sirris kanaliseerde de energie, interesse, ambitie en dus goesting voor circulaire acties richting een beperkt aantal exploratietrajecten.

Hoe kunnen we u ondersteunen?

Vraagt u zich af hoe u circulariteit concreet kunt implementeren in uw bedrijf? Heeft u plannen in die richting en wilt u even met ons afstemmen hoe wij u hier in de praktijk bij kunnen ondersteunen? Neem contact op met ons! Onze Project leader Circular Economy, Thomas Vandenhaute, helpt u met veel plezier verder!.