"Brussel, stad met sterke agile dynamiek"

Hyperscale en Microcare zijn de belangrijkste drivers van de digitale economie. Centraal staan digitale diensten die schaalbaar zijn en tegelijkertijd op een klantgerichte manier de job-to-be-done van consumenten of businessgebruikers invullen. Hoe kijken beslissingsnemers hiernaar? We spraken met Nicolas Vautrin en Kourosch Abbaspour Tehrani van de Brusselse organisatie voor onderzoek en innovatie, Innoviris.

"Brussel is tegelijkertijd een stad en een gewest, wat een specifieke 'Brusselse' dynamiek geeft", zegt Nicolas Vautrin, Team Leader bij Inoviris. "Deze stad heeft zo een aantal specifieke elementen die haar uniek maakt binnen een Belgische en Europese context. Wij proberen daar als regionale R&D-organisatie zo optimaal mogelijk op in te spelen."

"Brussel is een sterk internationaal merk", treedt Abbaspour Tehrani zijn collega bij. "Zowel Brussel als België hebben een wereldwijd naam en faam, we zouden deze meer moeten uitspelen. Een label 'Made in Brussels' kan daar zeker een belangrijke rol in spelen en is een enorme troef in de war for international talent."

Lees het volledige interview nu op Bloovi 

Over Hyperscale & Microcare
In deze interviewreeks zoomen Peter Verhasselt en Nick Boucart van Sirris in op de essentie van digitale business: schaalbare online diensten. Niet software of de zoveelste technologiehype staat daarbij centraal, wel het vermogen om schaalbaarheid en klant-centriciteit te combineren. Hun boek 'Hyperscale& Microcare’ kan je hier bestellen.

(Foto: vlnr: Kourosch Abbaspour Tehrani, Peter Verhasselt (Sirris) en Nicolas Vautrin)