Met dit warme zomerweer doet een ijsje veeleer aan vakantie dan aan business denken.

Op 19 december 2018 verzamelden een dertigtal ondernemers zich in Mechelen voor een ontbijt. Dit op uitnodiging van Scaleup.vlaanderen voor een lerend netwerk. Al de ondernemers hadden met elkaar gemeen dat ze meer dan 1 miljoen euro aan kapitaal ophaalden of meer dan 1 miljoen aan 'recurring revenue' genereerden.

België zit in een bevoorrechte positie voor ManuTech start- en scale-ups. Dat blijkt uit een gloednieuwe studie van Sirris en Agoria over het ManuTech-start-up-landschap in België en Europa. Wat moeten we doen om die unieke kans met beide handen te grijpen? Meer tekst en uitleg krijgt u in een dubbelinterview met Omar Mohout, Entrepreneurship Fellow bij Sirris, en Ben Van Roose, Head Manufacturing Industries bij Agoria.

Op 25 juni stellen Sirris-expert Omar Mohout en Dado Van Peteghem hun boek 'Corporate Venturing' voor, over hoe groei te versnellen via samenwerking met startups.

Hoe word je een scale-up? Veel startups stellen zich die vraag. Daarom wil Scaleup.vlaanderen getuigenissen verzamelen van startups die momenteel aan het opschalen zijn. Hun verhaal kan u inspireren om uw eigen verhaal te schrijven. Yesplan bijt de spits af.

Pulse Foundation lanceert in samenwerking met Sirris, Agoria, EY, imec, DataScouts en Universem het unieke acceleratieprogramma ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’ voor ambitieuze tech scale-ups. BEyond ondersteunt scale-ups niet met de raad van consultants maar met de expertise van beslagen Belgische en internationale topondernemers.

Sirris is actief in de ontwikkeling van nieuwe producten voor ondernemingen en start-ups.

De toekomst zal uitwijzen of de periode 2010-2016 de geschiedenis zal ingaan als de digitale tegenhanger van de muzikale punkperiode. De sturm und drang die de punk kenmerkte, liep uiteindelijk op zijn einde samen met de jaren 1970.

Grote bedrijven hebben de middelen en de startups brengen innovatieve ideeën aan. Maar hoe kunnen ze samenwerken om de groei te verzekeren? Dit is de centrale vraag op de derde meet-up Scale-up Corporate Venturing op 26 april, georganiseerd door Sirris en Agoria. Komt u ook luisteren naar enkele inspirerende sprekers van grote bedrijven en startups?

3D printing

Kriebelt het om iets te realiseren rond 3D-printen en bent u op zoek naar ideeën of partners? U wilt een nieuw businessidee realiseren en vraagt zich af hoe uw product kan geproduceerd worden? Recent lanceerde Sirris een dienstverlening, specifiek voor start-ups die succes willen boeken met deze innovatieve technologieën.