Haelvoet is een producent van meubelen voor zorginstellingen. Met een slim en geconnecteerd bed wil dit bedrijf de veiligheid en het comfort van patiënten verbeteren en de zorg efficiënter maken. Onlangs werd hun innovatie aan het grote publiek voorgesteld. Hoe heeft Haelvoet de ontwikkeling aangepakt?

Op de recente EMO-beurs in Hannover presenteerde Schunk een nieuw gamma aan slimme gereedschapshouders.

Om de productkwaliteit te garanderen en snel te kunnen ingrijpen op het productieproces indien nodig, is het wenselijk om continu productparameters, die een kwantitatieve maat zijn voor de kwaliteit, te meten. In het spectrum van elektromagnetische golven zijn er tal van mogelijkheden om in het productieproces zelf snel, non-destructief en meestal ook contactloos product- en materiaalparameters te meten.

Met het SensInFood-project is Sirris samen met Flanders' FOOD op pad om de noden rond sensoren in de voedingsindustrie te begrijpen. We verkennen nieuwe technieken en geavanceerde sensortechnologieën, zoals hyperspectraalbeeldvorming, om zo efficiëntie, kwaliteit en veiligheid in de voedingsindustrie te verbeteren.

De integratie van hoogtechnologische sensoren voor productinspectie biedt voedingsbedrijven een groot potentieel voor de optimalisatie van hun productie. Een nieuw project wil samen met de voedingsbedrijven en hun technologieleveranciers de uitdagingen die gepaard gaan met sensorintegratie aanpakken.

In het kader van de ontwikkeling van competenties op het vlak van sensoren heeft Sirris onlangs een nieuw type van temperatuursensor uitgewerkt. Doel ervan was een eenvoudig meetbare fysieke grootheid te verkrijgen die voldoende gevoelig is om meetfouten als gevolg van ruis te beperken. Onze keuze ging al snel uit naar RTD-oplossingen (Resistor Thermal Detector).