Op 29 april mocht het Smart & Digital Factory Lab in Kortrijk een Argentijnse delegatie ontvangen. De bezoekers toonden een sterke interesse in de mogelijkheden van Industrie 4.0 en wat dat kan brengen voor de samenwerking tussen mens en robot.

In het kader van het Interreg-project Smart Tooling vindt op 27 september een event plaats waarin de voorlopige projectresultaten worden voorgesteld. Centraal staan roboticaontwikkelingen voor veiliger en efficiënter onderhoud in de procesindustrie.

In het Smart Tooling-project, waarbij ook Sirris betrokken is, worden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partner betrokken om robottechnologie te ontwikkelen. Zo wil men door kostenefficiënter en veiliger te werken de procesindustrie versterken. Het project loopt nu meer dan een jaar. Hoever staan we ondertussen?

Dat hard- en software steeds meer in elkaar vervlechten, biedt kansen voor beide werelden. Hardware-producenten die hun producten willen uitbreiden met digitale functionaliteiten, softwareontwikkelaars die de link willen maken met fysieke producten en onderzoekers die mogelijkheden willen aftasten kunnen binnenkort terecht in de nieuwe infrastructuur die Sirris voor hen voorziet.

Sirris is op zoek naar een Robotics Engineer - smart assembly voor haar Smart and Digital Factory. Deze afdeling bevindt zich in Kortrijk, het kloppende hart voor industriële innovatie vandaag. Een unieke kans voor u om vanop de eerste rij van Industrie 4.0 een feit te maken?

Op 29 juni vindt een promo-event van het Interreg-project Smart Tooling plaats rond ontwikkelingen in robotica voor maintenance in de procesindustrie. Hierop krijgt u meer info over de Smart Tooling-ontwikkelprojecten en over toepassingen van robotica in onderhoud.

Wilt u de mogelijkheden van onderhoudsrobots in de procesindustrie ontdekken? Een nieuw interregionaal project biedt u deze mogelijkheid! Grijp nu uw kans en neem deel!

On 29 September Flanders Make will present the results of no less than six of its research projects in the application areas vehicles, machines and factories.

De Hannover Messe, ’s werelds grootste industriële beurs, stond dit jaar volledig in het teken van Industrie 4.0. Ook Sirris was van de partij. We zetten de belangrijkste trends en nieuwigheden voor u op een rij.

Op 15 maart gaat de Exponential Academy van start, die jongeren wil stimuleren tot ondernemerschap en ondernemingen tot transformatie. Het is een unieke gelegenheid om twee visionaire sprekers, Brad Templeton en Peter Hinssen, aan het woord te horen over hun visie op 2030.