Tijdens Openbedrijvendag op 6 oktober kon u langskomen bij Sirris in onze nieuwe gebouwen in Heverlee. Er was heel wat te zien en te beleven voor jong en oud, van een robotstofzuiger door een parcours sturen en gepersonaliseerde buttons maken tot verschillende demo's met composietmaterialen, slimme producten en robots. 1.200 mensen zijn afgekomen!

Maak kennis met de vijf Machinebouw & Mechatronicalabs tijdens de Open-Lab-Dagen op 20 en 27 september, met een verkennend gesprek of demonstratie in het lab naar keuze en maak gebruik van de gebundelde expertise rond industrie 4.0 om je product of productieproces te verbeteren. Of kom naar het co-creatiebrainstormevent op 22 oktober.

Op 29 april mocht het Smart & Digital Factory Lab in Kortrijk een Argentijnse delegatie ontvangen. De bezoekers toonden een sterke interesse in de mogelijkheden van Industrie 4.0 en wat dat kan brengen voor de samenwerking tussen mens en robot.

In het kader van het Interreg-project Smart Tooling vindt op 27 september een event plaats waarin de voorlopige projectresultaten worden voorgesteld. Centraal staan roboticaontwikkelingen voor veiliger en efficiënter onderhoud in de procesindustrie.

In het Smart Tooling-project, waarbij ook Sirris betrokken is, worden kmo’s en service providers uit het grensgebied België-Nederland als partner betrokken om robottechnologie te ontwikkelen. Zo wil men door kostenefficiënter en veiliger te werken de procesindustrie versterken. Het project loopt nu meer dan een jaar. Hoever staan we ondertussen?

Dat hard- en software steeds meer in elkaar vervlechten, biedt kansen voor beide werelden. Hardware-producenten die hun producten willen uitbreiden met digitale functionaliteiten, softwareontwikkelaars die de link willen maken met fysieke producten en onderzoekers die mogelijkheden willen aftasten kunnen binnenkort terecht in de nieuwe infrastructuur die Sirris voor hen voorziet.

Sirris is op zoek naar een Robotics Engineer - smart assembly voor haar Smart and Digital Factory. Deze afdeling bevindt zich in Kortrijk, het kloppende hart voor industriële innovatie vandaag. Een unieke kans voor u om vanop de eerste rij van Industrie 4.0 een feit te maken?

Op 29 juni vindt een promo-event van het Interreg-project Smart Tooling plaats rond ontwikkelingen in robotica voor maintenance in de procesindustrie. Hierop krijgt u meer info over de Smart Tooling-ontwikkelprojecten en over toepassingen van robotica in onderhoud.

Wilt u de mogelijkheden van onderhoudsrobots in de procesindustrie ontdekken? Een nieuw interregionaal project biedt u deze mogelijkheid! Grijp nu uw kans en neem deel!

On 29 September Flanders Make will present the results of no less than six of its research projects in the application areas vehicles, machines and factories.