Volhardmetalen frezen zijn de meestgebruikte werktuigen in vrijwel elke machinewerkplaats. Procesingenieurs streven een steeds hogere productiviteit na, door de kosten voor werktuigen te verlagen, de bewerkingstijd te verkorten en de kosten per onderdeel te verlagen om de marges te verhogen.

Op zoek naar een techniek om zeer kleine structuren te realiseren? De laserpulsduur van de femtoseconde-lasertechnologie is zo kort dat het material niet de tijd krijgt om op te warmen en direct verdampt, zodat geen opstaande randen ontstaan.

Met behulp van een femtoseconde-laser is het mogelijk de lagen van Printed Circuit Boards (PCB’s) dunner te maken.

Ledverlichting is in opmars. Dit vanwege de hoge efficiëntie, lage energieconsumptie. Een van de uitdagingen is de lichtbundel te vormen naar de behoeften van de klant met een minimum aan lensmateriaal. Dit aspect onderzoeken we in samenwerking met KU Leuven binnen het project 'Verlichtingsindustrie 4.0'.

De mogelijkheden met gecoate en getextureerde oppervlakken zijn enorm. Ze geven producten een toegevoegde waarde, waardoor die concurrentieel sterker staan. Via een reeks cases, die vertrekt vanuit de noden van verschillende sectoren, toont Sirris u het potentieel. Deze blogpost gaat in op het reflectievermogen van optische oppervlakken.

Weet u waar u staat als het om precisie gaat? Om een idee te krijgen van het nauwkeurigheidsniveau en het verbeterpotentieel van uw productieomgeving, heeft Sirris een online vragenlijst opgesteld waarmee u dit zelf kan aftoetsen.

Om haar manier van werken en haar klantenservice verder te professionaliseren, deed de Belgische NLMK-site een beroep op de precisie-experts van Sirris.

Op 16 en 17 november vond in het Nederlandse Veldhoven de Precisiebeurs 2016 plaats. De precisieafdeling van Sirris werkte mee aan dit event en brengt verslag uit, met een focus op meten in productie.

Harden is een essentiële, maar omslachtige stap in het productieproces van precisieonderdelen voor schakelaars. Het klassieke procedé duurt lang en brengt nauwkeurigheidsrisico's met zich mee. Laserharden maakt komaf met beide problemen. Niko introduceert het in zijn productieproces.