Sirris en de KU Leuven zijn een samenwerking aangegaan om een nieuwe toepassing van zijn textureringstechnologie met femtosecondelaser te ontwikkelen op het gebied van keramische prothesen, zoals tandimplantaten.

Om materialen te beschermen tegen inwerking van roest, schimmel of vuil kunnen coatings worden ingezet. Nanex Company, producent van beschermende producten, ontwikkelt en verbetert daarom samen met het Sirris Smart Coating Lab bestaande productformulaties en maakt hierbij gebruik van nanotechnologie.

Nanotechnologie kent vele toepassingsgebieden, van consumentenproducten tot medische toepassingen en van energiebronnen tot waterzuivering, en biedt daardoor maatschappelijke en economische kansen. Daarom organiseert het Nederlandse Innovatiehuis MKB op 30 maart een event rond dit thema. Ook Sirris verleent haar medewerking.

Gebruik van (eco)toxicologische gegevens om gegevenshiaten tussen de verschillende nanovormen van eenzelfde substantie op te vangen en deze te groeperen. Deel II: Groepering en opstelling van kruisverwijzingen voor de nanomaterialen onderbouwen.

Gebruik van (eco)toxicologische gegevens om gegevenshiaten tussen de verschillende nanovormen van eenzelfde substantie op te vangen en deze te groeperen. Deel I: Specifieke bepalingen voor nanomaterialen.

De DaNa Database geeft meer informatie over de impact van nanomaterialen op de gezondheid en het milieu, alsook op het risicobeheer en de veiligheid.

Tijdens het Imec Technology Forum Brussel wordt samen met de sprekers en deelnemers nanotechnologie vanuit verschillende hoeken bekeken, worden vragen bij de huidige evoluties gesteld, en alternatieve paden om een betere omgeving te bouwen met nanotechnologie overlopen.

De mogelijke impact op de gezondheid en het milieu van geproduceerde nanopartikels heeft de wetgever aangezet tot het verordenen van een koninklijk besluit met betrekking tot nanopartikels. Dit KB voorziet de samenstelling van een nationaal register voor nanomaterialen.

Sirris heeft de intentie om de evolutie van reglementering en normalisatie in het snelgroeiend domein van nanomaterialen op te volgen en te centraliseren en de bedrijven te begeleiden bij de interpretatie van deze documenten in de industriële praktijktoepassing.