De producten van de toekomst zijn slim en geconnecteerd, om zo meer meerwaarde te kunnen bieden. Ontwikkelaars van fysieke producten blijven echter tal van vragen hebben over hoe dit aan te pakken. Hierop willen we dit najaar een antwoord bieden via een traject van vier sessies.

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Om bedrijven hierover te informeren worden binnen het project InProVol verschillende webinars georganiseerd, waarvan het volgende draait rond life-cycle-profielen voor elektronische producten.

Elke productbouwer wil onverwachte falingen van zijn producten in het veld vermijden. Over de betrouwbaarheid van producten en hoe deze te verbeteren of garanderen, valt echter veel te zeggen. Welke thema's houden u bezig? Laat het ons weten en ontvang ons handige stappenplan om zelf het life-cycle-profiel van uw producten op te stellen.

Sensortechnieken en controle zijn essentieel om uw producten slimmer en autonomer te maken, en zijn daarom het thema van de Mechatronics 4.0 Masterclass V ‘Best practices toward robust sensing & control of your system', op 20 juni.

De integratie van hoogtechnologische sensoren voor productinspectie biedt voedingsbedrijven een groot potentieel voor de optimalisatie van hun productie. Een nieuw project wil samen met de voedingsbedrijven en hun technologieleveranciers de uitdagingen die gepaard gaan met sensorintegratie aanpakken.

Sirris helpt een onderneming om de lenzen van mini-camera’s te motoriseren voor de sturing op afstand van de beelden.

Slimme geconnecteerde producten bieden kansen op meerwaarde, maar ze omvatten ook nieuwe uitdagingen die impact hebben op bedrijven. Om productbouwers, technologieaanbieders en toeleveranciers te helpen, richten Sirris, imec en Centexbel-VKC een innovatief bedrijfsnetwerk (IBN) op.