In samenwerking met Mikrocentrum organiseert Sirris een driedaagse masterclass rond het gieten van ferro-legeringen. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over het gieten van lamellair en nodulair gietijzer alsook gietstaal. Lesgever is de gieterijspecialist bij Sirris, die met 25 jaar ervaring binnen deze sector kan bogen op jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis tijdens verschillende onderzoeksprojecten en contacten met diverse gieterijen en afnemers van gietstukken.

Het is geen geheim dat een goede hechting een basisvereiste is om optimaal te kunnen genieten van de functionaliteiten van een coating of verf. Afbladderende verflagen die hersteld dienen te worden betekenen voor bedrijven en overheden immers een hoog kostenplaatje. De hechting tussen verf en oppervlak is bepalend voor een kwaliteitsvolle afwerking.

Sirris en VOM starten op 10 oktober een tweedaagse opleiding rond natlakken. De opleiding is een vervolg op de opleiding voor pistoolspuiter en is interessant voor een brede doelgroep.

Bezoek de stand van Sirris tijdens de beurs Métamorphoses die op 5 november in de WEX in Marche-en-Famenne plaatsvindt.

Dit jaar maakt de e-bike van Cowboy zijn intrede op de Europese markt. Voor het ontwerp van de e-bike en gestandaardiseerde en op maat gemaakte testen van de fiets werkte het bedrijf samen met Sirris.

Binnen de onderzoeksgroep imec-Visionlab van de universiteit Antwerpen wordt binnenkort een nieuw onderzoekstoestel geïnstalleerd: een 3D-X-ray-CT-scanner die toelaat de laatste toepassingen binnen X-ray-CT te demonstreren. Hierrond wordt samen met Sirris een project opgestart. Heeft u een specifiek voorstel rond een industriële toepassing die via X-ray-CT kan worden onderzocht? Dan kunnen we dit (generiek) behandelen binnen dit project!