Gerichte actie in Vlaams-Brabant neemt 240 bedrijven mee op innovatiereis.

Vandaag is de combinatie van coating en textureren een haalbare kaart voor onze maakindustrie, maar het aantal mogelijkheden is immens. Daarom willen we weten welke functionaliteiten u aan het oppervlak van uw product, machine of proces wilt toevoegen. Laat het ons weten! Vul onze enquête in en ontvang achteraf de geanonimiseerde resultaten!

Wat hebben enkele snelle groeiers in de maakindustrie met elkaar gemeen? Ze investeerden in een doorgedreven digitale ondersteuning van hun productieprocessen, van offerteaanmaak over werkvoorbereiding en productieaansturing tot levering. Zo kunnen ze uiterst snel op klantvragen reageren en wordt hun groei niet langer belemmerd door de nood aan bijkomend geschoold personeel.

Van 3 tot en met 7 juni komt POM Limburg en haar partners met het I4.0 PopUp-event 'Mee met de nieuwe Maak' naar vijf Limburgse regio’s. Daarbij komen vijf onderwerpen aan bod en presenteren vijf Limburgse bedrijven hoe zij reeds de vruchten plukken van Industrie 4.0.

Met Borit, Reynaers Aluminium, Dekeyzer-Ossaer en Lantmännen Unibake heeft Vlaanderen er vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst bij. In vier jaar tijd hebben in totaal 20 maakbedrijven het prestigieuze label behaald.

Op 6 december legden Sirris en Flanders Make, in het bijzijn van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, de eerste steen van hun nieuwe kantoren en onderzoeksfaciliteiten in Leuven. Met deze ‘applicatie- en living-lab-omgeving’ zullen beide organisaties hun activiteiten versterken en verder uitbreiden.

Op 21 november organiseert Flanders Make zijn tweede symposium. Tijdens het event worden de trends die de toekomst van de maakindustrie bepalen onder de loep genomen. De onderzoekers zullen hun onderzoeksresultaten illustreren en concrete bedrijfscases tonen.

hybride metaal-composiet rempedaal

Hoewel maakbedrijven heel wat ervaring hebben om met klassieke technologieën gelijksoortige materialen te verbinden, blijkt de combinatie van twee verschillende materialen vaak nog een uitdaging. Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make sloegen daarom de handen in elkaar om praktische kennis van verbindingstechnieken beter bekend te maken bij de industrie. Dit project kreeg de naam 'Multi Material Joining' en op 23 maart vindt een eerste netwerkevent plaats.

Hoe kan innovatie uw bedrijf versterken? Hoe kunt u uw team voorbereiden op een sterkere maakindustrie in de toekomst? Dit komt u te weten op het allereerste Flanders Make Symposium op 22 november.