Naar jaarlijkse gewoonte sinds 2014 zullen Sirris en Agoria ook in 2021 de Factory of the Future Awards uitreiken. Welke maakbedrijven zullen het label 'Factory of the Future' voor de komende drie jaar in de wacht slepen? U komt het te weten op 23 februari!

Wilt u als bedrijf de mogelijkheden van innovatieve leertechnologieën ontdekken? Dat kan! Op 21 januari organiseren de partners van het project 'Boosting Human Capital in the 21st century' een infosessie voor bedrijven die werkzoekenden opleiden tot verpakkingsoperatoren en die getriggerd zijn door innovatieve leertechnologieën.

Om zijn klanten nog beter te ondersteunen en hen toe te laten de impact van verschillende technologieën op hun eindproduct uit te testen, zette Spiromatic een proefbakkerij op met bijhorend laboratorium. Daar analyseert de bakkerij-expert het product en productieproces op wetenschappelijke wijze, om zo advies te kunnen geven over de nodige optimalisaties. Het bedrijf ontwikkelde hiervoor recent ook een softwaretool voor broodkruimanalyse.

Wilt u uw productie- of bedrijfsprocessen innoveren en bent u op zoek naar professioneel advies? Op vrijdag 4 december stellen we onze Machinebouw & Mechatronica-labs virtueel voor u open en staan onze experts online voor u klaar.

Gezien de ernst van de situatie hebben ook wij een aantal ingrijpende beslissingen en maatregelen moeten nemen om de veiligheid en gezondheid van al onze medewerkers te garanderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we maximaal onze activiteiten kunnen voortzetten en vooral, u te blijven begeleiden bij de realisatie van uw innovatieprojecten.

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van digitalisatie, maar wat betekent dit concreet voor uw productie? Hoe maakt u met digitalisatie een tastbaar verschil voor uw bedrijf en voor uw klant? Waar in eerste instantie op inzetten en hoe dit aanpakken? Wat zijn de valkuilen bij digitalisatie? Onze masterclass op 16 december brengt u duidelijkheid.

In plaats van zijn traditionele jaarlijkse symposium houdt Flanders Make binnenkort zijn eerste Top Technology on Tour: een kleinschalige roadshow doorheen heel Vlaanderen, met veel aandacht voor de nieuwste en meest veelbelovende technologische ontwikkelingen.

Innovaties in medische instrumenten en hulpmiddelen zijn een drijvende kracht achter de steeds beter wordende gezondheidszorg. Een interessante winstmarge in deze sector is een stimulerende factor. Wat al deze instrumenten gemeen hebben, is dat het oppervlak in contact komt met de patient en moet voldoen aan zeer specifieke eigenschappen onder strenge kwaliteitsvoorwaarden. Zorvuldig gekozen coatings bieden in vele gevallen een oplossing die een medische toepassing mogelijk maakt.

Voedingsproducent Vandemoortele wilde zijn productie optimaliseren en overwoog de inzet van cobots. Het beschikte echter nog niet over de nodige ervaring. Een testopstelling demonstreerde de mogelijkheden en liet het bedrijf toe een volgende stap te zetten.

Om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen te bevorderen besteedt de Vlaamse regering een pakket aan dienstverlening uit via een overheidsopdracht. Zo werd een opdracht specifiek gericht op industrie toegekend aan Sirris en Agoria, die daarvoor in een partnerschap stappen samen met 21 organisaties over verschillende sectoren heen.