Peter ten Haaf

Het gebruik van (real-time) data productieprocessen aan- en bijsturen - in verspaning spreekt men van 'adaptief bewerken' - is de toekomst van productie. Dit wordt mogelijk door de toegenomen beschikbaarheid aan sensoren. Alles staat of valt echter met het beschikken over en begrijpen van een gestandaardiseerd en gestructureerd model, waarin de digitale informatie wordt verwerkt tot een fysieke actie. Dergelijke modellen vormen de sleutel tot een succesvolle digitalisering. In een reeks blogposts brengen we enkele basismodellen onder de aandacht. In dit derde deel bekijken we een model voor de berekening van de snijkracht: de formule van Kienzle.

Peter ten Haaf

Dat we in de voorbije jaren geen bezoek mochten ontvangen, wil niet zeggen dat de technologische ontwikkelingen hebben stilgestaan. Dus, hoog tijd om nog eens de deuren open te gooien en de nieuwste ontwikkelingen binnen 'advanced manufacturing' te demonstreren!

Peter ten Haaf

Het gebruik van (real-time) data productieprocessen aan- en bijsturen - in verspaning spreekt men van 'adaptief bewerken' - is de toekomst van productie. Dit wordt mogelijk door de toegenomen beschikbaarheid aan sensoren. Alles staat of valt echter met het beschikken over en begrijpen van een gestandaardiseerd en gestructureerd model, waarin de digitale informatie wordt verwerkt tot een fysieke actie. Dergelijke modellen vormen de sleutel tot een succesvolle digitalisering. In een reeks blogposts brengen we enkele basismodellen onder de aandacht. In dit tweede deel behandelen we een model voor de berekening van de specifieke snijkracht.

Denis Vandormael

Het Internet of Things is volop bezig de wereld te veroveren. Hoewel het in sommige domeinen al goed is ingeburgerd, is het nog in opmars in andere gebieden, zoals de medische sector en de patiëntenzorg. Voor de nieuwe toekomstige toepassingen hebben we mogelijk andere integratietechnieken nodig. Ontdek '3D-PID' van Sirris, een bijzonder flexibele en maatwerkgerichte op 3D-printtechnieken gebaseerde benadering. Ontdek hier de vier stappen van deze benadering en de bijbehorende voordelen!

Herman Derache
Jeroen Deleu

Als 2020 bij veel ondernemingen gekenmerkt werd door vertwijfeling en het ontwrichten van hun gekende business, en dit door het hard toeslaan van een pandemie, dan is 2021 zeker te kenmerken door een ongeziene veerkracht bij diezelfde ondernemingen.

Herman Derache
Jeroen Deleu

Technologiebedrijven in ons land beleven woelige tijden vol grote veranderingen. Heel wat uitdagingen waarmee ze kampen, kunnen maar adequaat worden aangepakt door de combinatie van expertises in verschillende domeinen: economisch, sociaal, technologisch. Om de bedrijven ook in die context maximaal te ondersteunen, stellen we de industriële community Sirris-Agoria voor: een geïntensifieerde samenwerking waarin beide organisaties, met behoud van hun eigen identiteit, hun respectievelijke acties en diensten beter dan ooit op elkaar afstemmen tot een geïntegreerd aanbod zonder lacunes.

Herman Derache

Zo'n 650 leden en andere genodigden kwamen op 25 mei in BluePoint Brussels naar 'The Green Exchange', het gezamenlijke annual event van Agoria en Sirris. Ze kwamen er inspiratie opdoen over de groene, duurzame economie van morgen en vooral ook over de kansen die daarin zijn weggelegd voor de Belgische technologiebedrijven. Herbekijk en herbeleef de topmomenten!

Pascal Pollet

Innovatieve technologieën die bedrijven sterker en concurrerender maken voor de toekomst, hebben ook de verspanende industrie heel wat te bieden. Het Interreg-project 'Machining 4.0' vertaalt de brede visie van Industrie 4.0 naar concrete verspaningstoepassingen, op maat van kmo’s. In deze context hebben we tien praktische richtlijnen opgesteld.

Marc Bollen
Christophe Michiels

Binnendeuren op maat plaatsen op grote werven is lang geen evidentie. Om de klus zo efficiënt en correct mogelijk te klaren, onderzocht Kulapro voor zijn installateurs de mogelijkheden van een indoor navigatiesysteem op basis van augmented reality.

Benjamin Denayer

Op 9 juni kunt u op bezoek bij twee industriële toppers uit de Kempen. U krijgt tijdens dit gecombineerd bedrijfsbezoek de uitzonderlijke kans om diep in de interne keuken te kijken van twee maakbedrijven die een sterke focus op duurzaamheid en een mensgerichte aanpak weten te vertalen in economisch succes. Een formule die u vast en zeker zal aanspreken!