Jithu Nair

Dankzij de enorme vooruitgang in computervisie en de steeds grotere beschikbaarheid van goedkope computercapaciteit de voorbije jaren, kon makkelijk worden voldaan aan de vraag naar slimme oplossingen op kleine singleboardcomputers. Steeds vaker worden computervisiealgoritmen ingezet voor de visie op een verscheidenheid van perifere gebruikstoepassingen: drones, beveiligingscamera's, mobiele applicaties, retailanalyses enz.

Mathias Verbeke

Feature engineering wordt vaak de belangrijkste stap in de workflow van data science genoemd. Net daarom is onze volgende webinar 'The Art of Feature Engineering' er helemaal aan gewijd. Gespreid over twee online sessies maakt u kennis met courante methodes, best practices en valkuilen, en leert u hoe u feature engineering kunt toepassen voor verschillende datatypes.

Peter Verhasselt
Nick Boucart

"Hyperscale en Microcare zijn de belangrijkste drivers van de digitale economie." Met dit zinnetje startte elk van onze interviews met mensen met een heel uiteenlopende digitale achtergrond. Deze vonden plaats in het kader van onze samenwerking met Bloovi rond digitale transformatie in een Belgische context. Uit die boeiende gesprekken haalden we de belangrijkste take aways.

Nick Boucart

Open en vrij met uw peers discussiëren over allerlei stacks… Dat kan binnenkort op de allereerste TechStack Belgium Open Space!

Mathias Verbeke

In een wereld waarin de informatie ons om de oren vliegt, kan datavisualisatie wonderen doen. In de webinar 'The power of data visualisation' leert u niet alleen de basics van datavisualisatie, maar ook hoe u deze toepast op uw real-world analyses. Neem deel en breng complexe data-inzichten voortaan glashelder over.

Annanda Rath

‘Cybersafe from Belgium’, het zou een nieuw sterk keurmerk kunnen worden voor digitale producten ontwikkeld in ons land. Cybersecurity is meer dan een kost, het is een opportuniteit die onze bedrijven nu kunnen grijpen. Ook - of zeker - kmo’s en startups. Ook u!

Michiel Dhont
Elena Tsiporkova
Tom Tourwé

Dit is het vijfde artikel in een reeks blogs rond de verkeerssituatie in Brussel in tijden van Covid-19-beperkingen. Het haakt in op een recente uitspraak van viroloog Steven Van Gucht over het feit dat mensen zich opnieuw vaker verplaatsen en het mogelijke effect hiervan op het aantal Covid-19-besmettingen.

Joke Dehond

Scaleup Vlaanderen heeft een breed begeleidingsprogramma ontwikkeld voor innovatieve digitale scale-ups die aan de vooravond van een (internationale) groeiversnelling staan. Sirris, Agoria en imec's business accelerator imec.istart sloegen voor dit unieke programma de handen in elkaar. Dit vertaalt zich in een omvangrijk aanbod en programma voor de komende maanden.

Wim Codenie

Bent u van plan om met uw bedrijf een stap vooruit te zetten in cyberveiligheid? Dan zijn de cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO misschien iets voor u. De Vlaamse overheid wil zo een impuls geven aan de maturiteit in cybersecurity van de Vlaamse kmo’s. Ze lanceerde via het VLAIO een overheidsopdracht, bestemd voor dienstverleners die onze bedrijven op dit vlak kunnen adviseren en begeleiden.