Tatiana Galibus
Patrick Coomans

Steeds meer kmo’s bieden digitale diensten aan, maken intelligente producten, schrijven softwareprogramma's, ontwikkelen apps, … Maar hoe kunt u zeker zijn dat ze veilig zijn? Sirris komt u tegemoet!

Tatiana Galibus

Eind december 2021 kwam er alarmerend nieuws voor digitale-dienstenbedrijven over de hele wereld omdat een kritieke kwetsbaarheid in de Apache Log4j-library was ontdekt. Deze opensourcelibrary wordt op grote schaal gebruikt voor het loggen van veiligheids- en prestatie-informatie. Log4j maakt dus frequent deel uit van de diensten en applicaties voor consumenten en bedrijven. Helaas treft het ook productiebedrijven, aangezien het op grote schaal wordt gebruikt in operationele technologieproducten.

Tatiana Galibus

De cyberveiligheidsexperts van Sirris doen interessante leerervaringen op uit de individuele coaching-sessies ter plaatse in de bedrijven. In deze blog delen we enkele van de vele praktische waarnemingen op het terrein en we geven enkele tips op basis van onze ervaring met de veiligheid van de toeleveringsketen en hoe de bedrijven daarmee omgaan.

Ludwig De Locht

Door aan een fysiek product digitale diensten toe te voegen - digitale servitisatie - kan je een langetermijnrelatie uitbouwen met je klanten en waarde creëren voor je bedrijf én voor je klanten.

Ludwig De Locht

Digitale servitisatie is het verrijken van een fysiek product met digitale diensten om zo meer toegevoegde waarde te bieden aan je klanten. Je ontwikkelt met andere woorden een smart product. Zo kan je bijvoorbeeld als smartwatchfabrikant je gebruiker via een app een gepersonaliseerd trainingsprogramma aanbieden dat rekening houdt met zijn wensen, doelen… en dat de gebruiker op zijn horloge raadpleegt.

Kevin Van Vaerenbergh

Een klein deel van de afgedankte huishoudapparaten die nu worden vernietigd, zou kunnen worden hergebruikt of gerefurbisht, of de onderdelen ervan zouden kunnen worden hergebruikt in het refurbish-proces. Gerefurbishte huishoudapparaten kunnen mensen in energiearmoede een alternatief bieden voor energieverslindende toestellen. Zowel geavanceerde data-analyse als cognitieve en functionele ondersteuning van de operator kunnen het refurbish-proces efficiënter maken.

Patrick Coomans
Tatiana Galibus

Voor cybercriminelen blijken industriële OT-omgevingen laaghangend fruit. Tegelijk is een groot deel van de maakindustrie onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen en -aanvallen. Daarom besloten Sirris en Agoria om maakbedrijven samen te brengen in een lerend netwerk rond het thema van cybersecurity in OT, meer bepaald rond het kunnen detecteren van dreigingen en anomalieën in de productieomgeving.

Patrick Coomans

Steeds meer Vlaamse bedrijven moeten hun cyberveiligheid bewijzen. Grote internationale ondernemingen eisen een gegarandeerde cybersecurity. Ze willen geen hackers binnenkrijgen via producten van toeleveranciers. Noch willen ze datalekken. Maak kennis met supply chain security!

Caroline Mair

Weinig technologieën spreken zo tot de verbeelding als artificiële intelligentie. Op basis van gegevens het heden kunnen bijsturen of de toekomst voorspellen: welke ondernemer wil dit niet? Zeker in industriële omgevingen geldt data als het nieuwe goud. U werkt er namelijk niet alleen met gegevens van mensen, maar ook van machines. Die laatste kunt u bijsturen met nieuwe inzichten, om zo de processen te optimaliseren. Klinkt goed in theorie, maar waar moet u beginnen?

Tatiana Galibus
Annanda Rath
Christophe Michiels

Sirris lanceerde onlangs haar cybersecurity-dienst voor de maakindustrie. Nu we bedrijven beginnen aan te schrijven via onze gratis intake of individuele coaching, krijgen we steeds meer vragen rond connectiviteit. Voor fabrikanten lijkt dit een complexe materie, maar met een aantal gestructureerde tips valt het eenvoudig op te lossen.