Volhardmetalen frezen zijn de meestgebruikte werktuigen in vrijwel elke machinewerkplaats. Procesingenieurs streven een steeds hogere productiviteit na, door de kosten voor werktuigen te verlagen, de bewerkingstijd te verkorten en de kosten per onderdeel te verlagen om de marges te verhogen.

In welke mate u een groot werkstuk efficiënt kunt verspanen, hangt af van de structurele dynamiek van alle componenten die deel uitmaken van het proces. Men kan dit als twee systemen opvatten: het eerste heeft betrekking op de werktuigmachine, met onder meer de aandrijvingen in de spindel, de werktuighouder en het snijgereedschap; het tweede systeem heeft betrekking op het te versnijden werkstuk en de instelling van de houder. Voor een effectief snijproces dient men dus rekening te houden met de dynamiek van beide systemen.

Structuren worden reeds veelvuldig gebruikt om functionaliteiten aan een oppervlak te geven, met uiteraard de natuur als beste voorbeeld. Echter, om dit in technische toepassingen te gebruiken, moeten we rekening houden met de beperkingen en mogelijkheden die de verschillende (courante) productiemethodes bieden.

Er zijn heel wat afvalstromen in maakbedrijven. Onze interventies bij maakbedrijven brengen regelmatig potentieel voor verbetering aan het licht. In deze blog focussen we op de optimalisatie van de verwerking van spaan- en slijpafval. Deze afvalstroom optimaal valoriseren vereist de afweging tussen heel wat factoren. Een stappenplan kan u daarbij helpen.

YouniQ Machining is een Vlaamse startup, gevestigd in het Limburgse Zonhoven, die zich specialiseert in het bewerken van aluminium componenten. Wat deze onderneming uniek maakt, is het feit dat het volledige traject van offerte tot NC-programma volledig automatisch verloopt.

Recent vond de EMO-beurs in Hannover plaats. Deze vakbeurs rond verspaning stond dit jaar in het teken van Industry 4.0. Tongtai presenteerde er de VU5, een machine die ultrasoon ondersteund frezen toelaat.

Binnen bewerkingsstrategieën voor ‘high-performance cutting’ (HPC) is trochoïdaal frezen een efficiënte strategie voor het voorbewerken (van moeilijke materialen), en wordt de snijkant over een grotere lengte benut. Om de productiviteit nog te verhogen is er aan de universiteit van Karlsruhe een variante strategie op het trochoïdaal frezen ontwikkeld, namelijk epicycloïdaal frezen.

Harde materialen zoals keramiek bewerken, is bijzonder tijdsintensief. Zeker met klassieke bewerkingsmethoden zoals slijpen. Gelukkig bestaan er steeds meer alternatieve technieken waarmee de bewerking makkelijker en sneller kan, zoals laserondersteund frezen.

L&D Jet Techniek in Diest, specialist in het waterstraalsnijden, heeft als eerste en enigste in de Benelux geïnvesteerd in een hybride waterstraal- en freesmachine. Waterstraalsnijden is reeds lang bekend als technologie om op een hoge snelheid en met een goede afwerkingskwaliteit grote componenten te snijden, ook uit moeilijk te bewerkbare materialen zoals bijvoorbeeld titanium, koolstof- en glasvezelcomposieten.