Ondanks de COVID-19-pandemie vond op 13 oktober de uitreiking van de QRM Silver-certificaten plaats, ongeveer een jaar na de opleiding. De geslaagde cursisten ontvingen hun certificaat tijdens een video-conferencing-sessie met QRM-grondlegger Rajan Suri. Het event vond plaats bij ETAP Lighting International in Malle, producent en toeleverancier van professionele verlichtingsoplossingen.

Sirris heeft een techniek ontwikkeld voor het vormgeven van thermoplastische composietmaterialen in een droogoven, die een energiewinst van om en bij de 60% oplevert.

De recyclage van lithium-ion-batterijen voor elektrische voertuigen stelt ons voor een aantal uitdagingen, maar biedt ook kansen voor de Vlaamse industrie en logistiek. In het project Re2LiVe wil Sirris samen met andere clusterorganisaties onderzoeken hoe Vlaamse bedrijven kunnen inspelen op de opportuniteiten in deze groeiende markt. Neem deel en krijg als eerste toegang tot de resultaten!

Vorige maand werd in Ierland een nieuw pan-Europees project, het Ocean Power Innovation Network (OPIN), gelanceerd, dat de ontwikkeling van de oceaanenergiesector moet versnellen. De bedrijven worden uitgenodigd om zich bij het nieuwe oceaannetwerk aan te sluiten.

Italiaans energieconcern Eni onderzoekt de productie van waterstof uit niet-recycleerbaar afval van verpakkingen in kunststof.

Hannover Messe 2019, die plaatsvindt van 1 tot 5 april, wil de digitale transformatie van de productie- en energie-industrie stimuleren en zal volledig in het teken staan van 'Integrated Industry - Industrial Intelligence'. Hiermee benadrukt de vakbeurs het groeiende belang van artificiële intelligentie en ‘machine learning’ op het vlak van energie-efficiëntie en productieprocessen.

In een vorige blog verduidelijkten we al dat corrosie van structuren voor offshore hernieuwbare energie de economie veel geld kost. Het Europese project NeSSIE, waarin Sirris een partner is, wil het probleem van corrosie bij offshore energie aanpakken door een opportuniteit te creëren om anti-corrosieoplossingen te demonstreren.

Elk jaar organiseert het Punch Powertrain Solar team dat uit ingenieursstudenten van KU Leuven-Groep T bestaat de Solar Olympics om middelbare scholieren uit te dagen rond zonne-energie te werken. Uit de vele inzendingen werden de dertig meest belovende projecten geselecteerd voor de finale die op 9 mei plaatsvond.

Hoe kunt u energiezuinige producten van de toekomst ontwikkelen? Waarmee moet u rekening houden? Waar zijn er kansen te vinden? Sirris en Agoria komen u tegemoet met de nieuwe whitepaper ‘Wetgeving energie-efficiëntie: wat is belangrijk voor mijn producten?’.

Stillemans heeft een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor o.a. de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting.