Vorige maand werd in Ierland een nieuw pan-Europees project, het Ocean Power Innovation Network (OPIN), gelanceerd, dat de ontwikkeling van de oceaanenergiesector moet versnellen. De bedrijven worden uitgenodigd om zich bij het nieuwe oceaannetwerk aan te sluiten.

Italiaans energieconcern Eni onderzoekt de productie van waterstof uit niet-recycleerbaar afval van verpakkingen in kunststof.

Hannover Messe 2019, die plaatsvindt van 1 tot 5 april, wil de digitale transformatie van de productie- en energie-industrie stimuleren en zal volledig in het teken staan van 'Integrated Industry - Industrial Intelligence'. Hiermee benadrukt de vakbeurs het groeiende belang van artificiële intelligentie en ‘machine learning’ op het vlak van energie-efficiëntie en productieprocessen.

In een vorige blog verduidelijkten we al dat corrosie van structuren voor offshore hernieuwbare energie de economie veel geld kost. Het Europese project NeSSIE, waarin Sirris een partner is, wil het probleem van corrosie bij offshore energie aanpakken door een opportuniteit te creëren om anti-corrosieoplossingen te demonstreren.

Elk jaar organiseert het Punch Powertrain Solar team dat uit ingenieursstudenten van KU Leuven-Groep T bestaat de Solar Olympics om middelbare scholieren uit te dagen rond zonne-energie te werken. Uit de vele inzendingen werden de dertig meest belovende projecten geselecteerd voor de finale die op 9 mei plaatsvond.

Hoe kunt u energiezuinige producten van de toekomst ontwikkelen? Waarmee moet u rekening houden? Waar zijn er kansen te vinden? Sirris en Agoria komen u tegemoet met de nieuwe whitepaper ‘Wetgeving energie-efficiëntie: wat is belangrijk voor mijn producten?’.

Stillemans heeft een lange geschiedenis in het produceren en vermarkten van kunststof afboordprofielen voor o.a. de meubelindustrie. Het bedrijf zet zijn expertise nu ook in voor nieuwe innovatieve producten en toepassingen. Zo worden verschillende toepassingsgebieden in de bouw onderzocht, zoals bijvoorbeeld integratie van ledverlichting.

Hoe kan je als bedrijf energie-efficiënt te werk gaan en hoe kan je investeringen in energie-efficiëntie snel terugverdienen? Sirris stapte dit voorjaar in het ENEF-PRO-project 'Energie-efficiëntie bij processing-bedrijven'. De website staat ondertussen online en er werd een tool gelanceerd die bedrijven toelaat hun eigen positie te bepalen.

Van uitdagingen rond het milieu een opportuniteit maken, het kan! Maar hoe dit aanpakken? In dit derde deel van onze vierdelige reeks rond eco-compliance verdiepen we ons in de regelgeving. De regelgeving identificeren die van toepassing is op uw product is iets dat u graag zo efficiënt mogelijk wil uitvoeren. Vaak is het overzicht bewaren echter een lastige taak en is het onduidelijk wat afkortingen zoals ROHS, ErP en EPBD betekenen. We helpen u een handje.

In september vorig jaar berichtten we nog dat CE+T Power als een van de finalisten eindigde voor de 'Little Box Challenge', een wedstrijd die door Google en het IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) wordt georganiseerd. Met trots kunnen we nu melden dat de Luikse kmo deze wedstrijd ook effectief gewonnen heeft met haar compacte omvormer Effy, het resultaat van een succesvolle samenwerking met meerdere spelers, waaronder Sirris.