Walter Auwers

Met slechts 48 zijn ze, de fabrieken van de toekomst in ons land. Die felbegeerde titel behalen is dus geen sinecure, enkel weggelegd voor absolute topbedrijven. Net dat maakt de dubbele overwinning dit jaar van kipper- en zelflosserfabrikant Stas extra inspirerend. Het bedrijf mag niet alleen trots zijn op de productievestiging in Doornik, die haar in 2019 behaalde titel wist te verlengen, maar bovendien ook vieren dat de vestiging in Waregem nu eveneens een Factory of the Future Award in de wacht heeft gesleept.

Walter Auwers
Jan Kempeneers

Op de uitreiking van de Factory of the Future Awards op 17 februari kreeg ons land er zes nieuwe Factories of the Future bij. Met deze award willen de initiatiefnemers de meest toekomstgerichte productiebedrijven in België aanduiden. We stellen u voor aan een van de winnaars: Terumo, producent van medisch materiaal uit het Leuvense Haasrode.

Walter Auwers

Stas Waregem, Terumo, P&V panels, ZF Windpower, Vinventions en Takeda Belgium mogen zich vanaf vandaag de titel van 'Factory of the Future' aanmeten. Met de award willen de initiatiefnemers de meest toekomstgerichte productiebedrijven in België bekronen. De in totaal 48 titelhouders die België ondertussen rijk is, boekten tussen 2015 en 2020 meer groei in productiviteit, omzet en jobs dan de rest van de maakindustrie.

Jakob Kesteloot

Thyssenkrupp Materials wilde de productiviteit en beschikbaarheid van een metaalzaagmachine verhogen en de kosten voor te vervangen zaagbladen verminderen, om zo 'overall equipment efficiency' bij metaalzagen te bereiken. De implementatie ervan bleek uiterst eenvoudig en goedkoop.

Christophe Michiels

Besteedt u veel tijd aan het maken van werkinstructies met Word, Excel of Powerpoint? Bent u niet 100 procent zeker of de operatoren in productie wel de juiste versie gebruiken? Stelt u vast dat checklijsten niet altijd ingevuld worden, of pas achteraf ingevuld worden? Digitale werkinstructieplatformen zijn er op gericht om deze problemen te verhelpen.

Walter Auwers

De beste wintersporters ter wereld maken zich op om hun land binnenkort te vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen 2022. Een van de favoriete disciplines voor veel supporters, met overigens ook een mooie Belgische delegatie, is ongetwijfeld biatlon: een spannende combinatie van scherpschieten en langlaufen die precies dankzij die veelzijdigheid extra in het oog springt. Maar ook in onze Belgische maakindustrie kennen we prachtige multidisciplinaire topatleten.

Pascal Pollet

De afgelopen jaren verschenen heel wat onderzoeksstudies over de effectiviteit van digitale werkinstructies. Dit onderzoek bevat heel wat waardevolle lessen voor productiebedrijven die we voor u samenvatten in dit artikel.

Mark Van Pee

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van digitalisatie, maar wat betekent dit nu concreet voor uw productie? We verdiepen ons in de materie en helpen u met digitalisatie een tastbaar verschil maken voor uw bedrijf en voor uw klant.

Walter Auwers

Heeft u als maakbedrijf de voorbije jaren uitzonderlijke prestaties geleverd op het vlak van doorlooptijdreductie, nieuwe technologieën, automatisatie, product- en dienstenontwikkeling, kwaliteitsverbetering, arbeidsorganisatie, duurzaamheid, omzetgroei, personeelsgroei, …? Dan verdient uw bedrijf mogelijk een Factory of the Future Award. Waag uw kans en schrijf u nu in!

Gunthram Cornelis

“Een crisis is altijd een goed moment om even stil te staan bij je onderneming, producten en processen”, vertelt Bart Maeyens, General Manager bij Modular Lighting Instruments in Roeselare. Enthousiast deelt hij zijn ervaringen met de Crisis Code Cracker. Met dit driedelige actieplan wil Sirris bedrijven in de technologiesector helpen om versterkt uit de crisis te komen. “Een heel positieve ervaring die ons veel tijd en nieuwe ideeën opleverde. Een aanrader voor elke ondernemer.”