Christophe Michiels

Het vinden van de geschikte medewerker, het is vandaag uitdaging nummer 1 voor (voedings)bedrijven. De juiste mensen vinden is één ding. Maar wat hebben deze mensen nodig om gemotiveerd te zijn en te blijven? Door het werk slimmer te organiseren, lerende jobs te creëren en in te zetten op ondersteunende digitale technologieën, kan u als bedrijf heel wat stappen zetten.

Jan Kempeneers

Sirris organiseert in samenwerking met TNO Nederland de kenniscluster 'Cobots voor flexibele en efficiënte productie'.

Olivier Malek
Eddy Kunnen

Een recent onderzoek boog zich over ultrasnel laserbewerken van keramiek uit zirkonium-/aluminiumoxide nanocomposiet, het huidige standaard materiaal voor keramische lagercomponenten in orthopedie. Onder experimentele omstandigheden werd de zirkoniumoxidefase selectief verwijderd via ablatie, terwijl de aluminiumoxidefase intact bleef. Dit opent nieuwe perspectieven voor selectieve oppervlaktebehandelingen.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat, maar op 29 september kon een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. Ook nu vond de uitreiking plaats bij een van de deelnemers: we waren deze keer te gast bij Constructiewerkhuizen De Meyer, 'Masters in Mechanics', in Temse.

Mark Van Pee

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van digitalisatie, maar wat betekent dit nu concreet voor uw productie? We verdiepen ons in de materie en helpen u met digitalisatie een tastbaar verschil maken voor uw bedrijf en voor uw klant.

Jan Kempeneers

De tweede begeleidingsgroep-meeting in het COBOFIN-project kon deze keer fysiek plaatsvinden en werd gecombineerd met een bezoek met demonstratie bij Cibo Robotics.

Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 7 tot 11 maart 2022 een intensieve vijfdaagse training voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiestrategie te verbeteren.

Pascal Pollet

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen van vorig jaar wat langer wachten op hun certificaat, maar op 15 september was het dan eindelijk zo ver: de eerste nieuwe lichting kon haar verdiende certificaat van een met vrucht beëindigde opleiding in ontvangst nemen. Zoals ondertussen traditie is, vond de ceremonie plaats bij een van de deelnemers en dat was voor de gelegenheid bij Samsonite Europe NV, wereldleider in reisproducten.