Inspecties uitvoeren aan bedrijfskritische objecten en installaties kan kwaliteitsverlies en stilstanden in productie voorkomen. Ideaal is wanneer deze inspecties regelmatig en op dezelfde manier gebeuren. Cobots kunnen in verschillende gevallen een geschikte oplossing bieden.

In '4.0 made real by Sirris' gebruiken we innovatieve en commercieel beschikbare IoT-technologie. We zijn dan ook erg trots om het Belgische IoT-engineeringbureau Reniver als partner te verwelkomen! Met hun nieuwe '4.0-platform' creëren we een transparante werkvloer.

Op grote schaal maatwerk bieden en tegelijk concurrentieel blijven, dat vereist een naadloze integratie van ontwerp tot productie. Binnen ons nieuwe 4.0-pilootproject is Twikit deze uitdaging aangegaan door hun innovatief cloudplatform te integreren en horlogedesign te linken met een productiesysteem.

Meten is weten. Dit is niet alleen belangrijk in de ontwikkelingsfase maar ook in de opschaling. Het is essentieel om de kwaliteit van het product te garanderen. Daarom investeerden we in een VK-X1100 ultraviolette confocale laserscanningmicroscoop.Het geeft veel voldoening om te kunnen werken met hoogtechnologische apparatuur zoals de femtosecond laser waarmee via texturering nieuwe oppervlakeigenschappen kunnen worden gecreëerd. Maar je moet je creaties ook meten en hun kwaliteit beoordelen om de relatie tussen textuur en functionaliteit te bepalen. Meetcapaciteit is dan ook van cruciaal

Om de mogelijkheden van Factory 4.0 tastbaarder te maken hebben Sirris en twee Franse partners, CITC en Cetim, elk een demonstrator gebouwd die ter beschikking staat voor de bedrijven.

Het is in nagenoeg elk certificerings- en kwaliteitsproces verplicht om een logboek bij te houden van de productiestappen. Vroeger was dit logboek een gigantische papierstapel. Gelukkig is er een digitaal alternatief: een eID.

Machines en apparatuur kunnen op verschillende manieren worden geconnecteerd, waarbij telkens een dataset wordt gegenereerd met verschillende niveaus van detaillering en informatie. Afhankelijk van uw noden, tijd en financiële middelen, kunt u de meest geschikte aansluitingsmethode kiezen. In het kader van ons fabricagesysteem 4.0 worden verschillende methodes gedemonstreerd.

Een belangrijk aspect van de demonstrator in het Smart & Digital Factory Applicatielab in Kortrijk is data-integratie. Het connecteren van de verschillende elementen van productiesystemen is immers één van de zes vaardigheden van een slimme, wendbare fabriek.

In onze fabriek met 4.0-technologie gaan we een horloge 3D-printen. We gebruiken een femtosecondelaser om een optisch effect te creëren, en wat was dat een goed idee!

De laatste nieuwsbrief van Interreg-project Factory 4.0 houdt u op de hoogte van de laatste evoluties, events en getuigenissen.