Inspecties uitvoeren aan bedrijfskritische objecten en installaties kan kwaliteitsverlies en stilstanden in productie voorkomen. Ideaal is wanneer deze inspecties regelmatig en op dezelfde manier gebeuren. Cobots kunnen in verschillende gevallen een geschikte oplossing bieden.

Een webcast om te leren hoe je oplossingen van artificiële intelligentie kunt beschermen om ze te gelde te maken.

Op 6 oktober tijdens Open Bedrijvendag zet Sirris de deuren van haar nieuwe labo's in Heverlee open. U bent welkom om kennis te maken met onze hightech infrastructuur en demo’s bij te wonen rond onder andere composieten en hun slimme toepassingen, slim geconnecteerde innovaties en digitale servitisatie. Onze experts zullen u te woord staan voor tekst en uitleg.

Dit jaar maakt de e-bike van Cowboy zijn intrede op de Europese markt. Voor het ontwerp van de e-bike en gestandaardiseerde en op maat gemaakte testen van de fiets werkte het bedrijf samen met Sirris.

RenewAire is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in energierecupererende ventilatiesystemen voor de residentiële en commerciële vastgoedmarkt. De systemen zijn verkrijgbaar in meer dan 20.000 gebruiksklare productconfiguraties. Op een boogscheut van de Universiteit van Wisconsin-Madison, bakermat van de QRM-filosofie van professor Rajan Suri, was RenewAire een van de eerste bedrijven die QRM implementeerde.

Maak kennis met de vijf Machinebouw & Mechatronicalabs tijdens de Open-Lab-Dagen op 20 en 27 september, met een verkennend gesprek of demonstratie in het lab naar keuze en maak gebruik van de gebundelde expertise rond industrie 4.0 om je product of productieproces te verbeteren. Of kom naar het co-creatiebrainstormevent op 22 oktober.

Hoe ver staan bedrijven met hun implementatie van Industrie 4.0? Heeft de economische vertraging een impact op de uitvoering van de digitalisatieplannen? En hoe kan onze overheid industriële groei ondersteunen? Deel uw mening en ervaring door deel te nemen aan het onderzoek van Flanders Make!

Sirris stelt haar knowhow op het gebied van 3D-printing ten dienste van het leven door haar deelname aan de ontwikkeling van een hartklepprothese in polymeer en verstevigt zo ook haar kennis in het verfijnen van technieken voor geprinte medische componenten.

Sirris werkt actief mee aan de organisatie van het 5de Symposium over Additive Manufacturing en Metaalbewerking dat plaatsvindt op 17 oktober 2019 in Charleville-Mezière (Frankrijk).

Sirris is actief in verschillende concurrentiepolen in Wallonië die bedrijven en actoren rond veelbelovende economische domeinen groeperen: Mecatech, Skywin, Biowin, Greenwin.