Overslaan en naar de inhoud gaan

Scaling of digital companies

Vernieuwd Scaleup Vlaanderen uit de startblokken met uitgebreid aanbod

Sirris en Agoria vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen, een intensief begeleidingsprogramma voor digitale productbedrijven die op het punt staan om (internationaal) door te breken. Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren begeleid werden al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. 

Beide organisaties hebben in 2020 de handen in elkaar geslagen met accelerator imec.istart, de gereputeerde business accelerator van het onderzoekscentrum imec. Samen zetten ze een turbo op het begeleidingsprogramma van Scaleup Vlaanderen voor startups en scale-ups.

Het uitgebreide aanbod speelt in op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces. Naast de bestaande coaching-trajecten komen er ook masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scale-ups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.

Scaleup Vlaanderen wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door een beperkt aantal, zorgvuldig geselecteerde partners.